„Wielkopolska 2050 – budowa marek i internacjonalizacja wielkopolskiej gospodarki na rzecz wzrostu jej konkurencyjności w obliczu wyzwań klimatycznych (Wielkopolska 2050)

 

Dzięki udziałowi w programie „Wielkopolska 2050”, mieliśmy okazję uczestniczyć w międzynarodowych targach VIETNAM FOODEXPO, które są największym i najbardziej kompleksowym wydarzeniem w Wietnamie w branży spożywczej. Odbywające się co roku targi łączą lokalne firmy z międzynarodowymi partnerami i ułatwiają nowe możliwości handlowe. Wydarzenie korzysta z wyłącznego dostępu do rozległej sieci rządowej Wietnamu, a także szerokiej sieci organizacji zajmujących się promocją i rozwojem krajowego przemysłu spożywczego zarówno w kraju, jak i na świecie. Ta strategiczna przewaga pozycjonuje Vietnam FoodExpo jako idealne miejsce do nawiązywania znaczących partnerstw biznesowych i odkrywania nowych możliwości rynkowych. Dzięki swojemu zasięgowi krajowemu i międzynarodowemu targi stają się istotną bramą biznesową dla przede wszystkim tych, którzy chcą wejść na wietnamski rynek żywności lub rozwinąć się na nim. Tegoroczna edycja przyciągnęła ponad 20.000 zwiedzających oraz ponad 400 wystawców.

 

#FunduszeUE  #FunduszeEuropejskie

Udział w targach realizowany był w ramach projektu pozakonkursowego „Gospodarna Wielkopolska” współfinansowanego ze środków Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020, Działanie 1.4: Internacjonalizacja gospodarki regionalnej, Poddziałanie 1.4.2: Promocja gospodarcza regionu.

 

Udział w targach Iberia Food 2022

 

-------

 

1. Działanie 1.4. Internacjonalizacja gospodarki regionalnej.

 

2. Poddziałanie VI.2.1 Rozwój gospodarki turystycznej

 

Regionalny Program Operacyjny Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020.

 

Udział w targach organizowany jest w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata

2014-2020. Działanie 1.4 Internacjonalizacja gospodarki regionalnej, Poddziałanie 1.4.2  Promocja gospodarcza regionu, projekt pozakonkursowy „GOSPODARNA WIELKOPOLSKA”.

 

Udział w targach Food Taipei 2019.

 

-------

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.

 

Udział w targach Nordic Organic Food 2021

 

 

 

 

 

„EUROPEJSKI FUNDUSZ ROLNY NA RZECZ ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH: EUROPA INWESTUJĄCA W OBSZARY WIEJSKIE”

 

Operacja pn. „Promocja produktów wytwarzanych przez grupę producentów (bio granola z owocami diet- food, bio krem orzechowo – kakaowy diet-food, bio żelki owocowe - diet food, bio owsianka amazońska – baobab, acai, mango, chia- diet food, bio flax crackers – z pomidoremi papryką - diet food, bio baton owocowy - diet food, bio olej kokosowy) oraz upowszechnienie wiedzy o tych produktach i systemie jakości, w ramach którego te produkty zostały wytworzone (system rolnictwa ekologicznego)” współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

"Krajowy Plan Odbudowy i Zwiększenia Odporności."

 

Przedsięwzięcie realizowane w ramach działania:
„Inwestycje na rzecz dywersyfikacji i skracania łańcucha dostaw produktów rolnych i spożywczych oraz budowy odporności podmiotów uczestniczących w łańcuchu.”

Zadanie objęte wsparciem w ramach działania:
„Wsparcie mikro, małych i średnich przedsiębiorstw na wykonywanie działalności w zakresie przetwórstwa lub wprowadzania do obrotu produktów rolnych, rybołówstwa lub akwakultury.”

Firma MIPAMA MIPAMA E.Z. Szafarz Spółka Jawna z siedzibą w Opatówku realizuje przedsięwzięcie pn.
„Zwiększenie skali produkcji zdrowej ekologicznej żywności poprzez rozbudowę hali produkcyjno-magazynowej wraz z niezbędnym wyposażeniem.”
Miejsce realizacji: Opatówek, woj. wielkopolskie, ul. Rogatka 7A.

MIPAMA to polska firma z długoletnią tradycją, działająca w branży przetwórstwa ekologicznego i produkcji zdrowej żywności. Specjalizuje się w opracowywaniu i wytwarzaniu funkcjonalnych produktów spożywczych na bazie naturalnych składników, z zachowaniem najwyższych standardów jakości.

Umowa o objęcie przedsięwzięcia wsparciem bezzwrotnym z planu rozwojowego nr 01045-84000-OR1500149/22.

Całkowita wartość projektu netto: 12 641 539,34 zł
W tym wsparcie objęte pomocą publiczną: 6 320 769,66 zł

Cel projektu:
W związku z rosnącym zapotrzebowaniem rynku na zdrową i naturalną żywność, firma planuje zwiększenie mocy produkcyjnych oraz unowocześnienie zaplecza technologicznego poprzez rozbudowę infrastruktury, instalację systemu fotowoltaicznego i zakup nowoczesnych maszyn do przetwórstwa, magazynowania i pakowania produktów ekologicznych.

Projekty UE

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.